Metamorfoza

Si tot ceea ce erau candva poze puse la loc de cinste pe biroul din inima lui, erau acum doar resturi de hartie mototolita si arsa. Un fum haotic isi faca loc in incapere si ii acapareaza toate simturile. Un miros de plastic ars combinat cu gustul amar al unei alte ratari sentimentale, alaturi de inconfundabila aroma a batranului Jack.

Foc si fum. Fum din cosul de gunoi, unde zac ultimele resturi ale amintirilor candva frumoase; fum din tigarea lasata aprinsa pe birou plin de praf. Fum din suflet si din plamani. Fum si praf!

O camera de un negru infiorator si o atmosfera mai mult decat apasatoare; soarele nu mai intrase in camera lui de zile intregi. Era exact ce avea nevoie pentru metamorfoza sufletului ranit. Dintr-o inima de aur, ramansase doar un suflet de gheta si un spirit de leu gata sa sfasie tot ce urmeaza sa-i apara in cale!

Acum ca, dupa mai bine de 10 zile, transformarea era completa venise timpul sa infrunte soarele cu zambetul unui om care nu mai are nimic de pierdut. Deschide geamul si striga catre astrul, inca imposibil de recunoscut printre norii de fum:  “De astazi inainte, cand vrei sa rasari o sa imi ceri voie! De aici inainte negocierile o sa le duci direct si numai cu mine! Tine minte, ai in fata un invingator!”

Plin de ura si invaluit de aburii aloolului isi arunca o ultima privire spre ceea ce urma sa fie doar al lui: Soarele!

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: