Mulţumesc

Sunt zile în care nimic nu e cum ai presupus. Autobuzu’ şi-a schimbat traseu’, cartela de metrou despre care ştiai că e de 4 călătorii se dovedeşte împotriva ta, fiind doar de 2 călătorii, şi alea consummate. Câinii nu te mai recunosc şi îţi încântă dimineaţa cu o serenadă de neuitat. Ajungi la muncă şi realizezi că jumătate din personal s-a schimbat, netu’ nu merge, toate întalnirile din ziua respectivă s-au anulat şi bomboana de pe colivă: shaorma la 3 lei s-a facut 4. Şi cu toate aceste probleme “existenţiale” , soarele străluceşte acceptabil, fără să depăşească limita decenţei. Iar dacă te uiţi în jur o să găseşti cu uşurinţă  oameni care o duc de-a dreptu’ rău; Aşa că poţi considera că ai o zi buna chiar daca face pe “proasta”. În realitate, cred că trebuie să mulţumeşti cuiva, pentru că undeva acolo sus cineva clar te iubeşte;  Ai pile la înălţime şi de asta iţi permiţi să ai capul în nori. Daca erai “un bun creştin”  puteai merge la biserică să aprinzi o lumânare, dar cum nu eşti, preferi să verşi o picătură de bere rece; Îţi arunci ochii spre cer şi zici: “mulţumesc!”.  Presupun şi sper că cei plecaţi de mult, departe de tine, care te susţin de acolo de sus, te si aud atunci când le mulţumeşti şi sper că berea pe care tocmai ai vărsat-o să ajungă rece acolo sus.

“O să fie o vreme când ne vom revedea cu toţi, acolo sus în ceruri!” zice melodia, al cărui nume, ca de fiecare dată, nu îl ştiu; dar până atunci tre’ să termini ce ai început p’aici şi încă odată trebuie să zici “mulţumesc!”. De ce? Simplu: pentru că mai ai destule lucruri neterminate si multe încă neîncepute.

Fie că-i vorba de proiecte, fie că-i vorba de prietenii sau de iubire, toate sunt abia la început şi pare-se că sunt pe drumul cel bun în cea mai mare parte şi clar, nu doar datorită ţie.

Să le iei pe rand? Să multumesti pentru fiecare in parte? Nu ştiu cum o să faci tu, dar dacă m-aş pune în locul tău, să mulţumesc pentru ceva, ar suna cam aşa: “ Incep cu un mulţumesc pentru berea de aseara şi pentru zâmbetu’ de dimineaţă, pentru o zi frumoasă şi pentru că iubesc! Pentru astea şi multe altele multumesc!

A da, şi să nu cumva să uit; mulţumesc pentru că, deşi nu am cheile necesare, întotdeauna bat la uşa care trebuie şi, culmea, se si deschide.”

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

7 responses to “Mulţumesc”

 1. A says :

  Ha ha,cam asta as scrie si eu….mai putin partea cu berea si metroul.

 2. A says :

  Autobuzul* si fara shaorma.:))

 3. Daniela says :

  Felicitari pentru tot ceea ce faci, pentru preocupari, pentru efort, dar mai ales pentru ca nu ai incetat sa te autoperfectionezi. Am fost placut impresionata cand am citit prozele tale – nu surprinsa, pentru ca am stiut dintotdeauna ca esti un baiat sensibil. Si autodidact 🙂

 4. Flavia says :

  Frumoas ai spus! Spor in toate sa ai in continuare si sa sti ca, intr-adevar Cineva acolo Sus te iubeste! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: