Oamenii umbră

Desen Lumini şi umbre © maria-popart.blogspot.ro

Lumini şi umbre © Maria Pop Art

Te uiţi la ei. Trec mereu pe lângă tine. Ce îi face pe fiecare dintre ei să alerge? Ce îi împinge mai departe în fiecare zi, care le sunt dorinţele, care le sunt temerile? Unde se întreaptă fiecare dintre ei; oare vor ajunge acolo? O să îi mai revezi vreodată?

Îţi pui toate aceste întrebări în timp ce alegi la fel de grăbit ca şi restu’ amalgamului  de feţe şi culori. Ai căştile pe urechi şi muzica ta; precum întrebările de mai devreme şi tu te pierzi în marea mişcare browniană a unui oraş plin de „oameni-umbă”.

Nu crezi că a sosit momentul să iei o pauză?

Ba da, crezi asta, eşti mai mult ca sigur că ai nevoie. Dar eşti la fel de sigur că dacă te opreşti…. vei fii nevoit să-ţi răspunzi la toate întrebările de mai sus; să te întrebi ce te ţine în picioare şi te face să nu te opreşti niciodată.

Deci, nu! nu ai de gând să te opreşti, pentru că, dacă cineva te întreabă, nu o să ştii să răspunzi la nimic despre tine. Nu îţi mai aduci aminte de ce alergi, încotro te îndrepţi. Ai uitat cu siguranţă care îţi sunt temerile, iar dorinţele…? sunt undeva departe, blocate în vreme când încă îţi doreai să te faci astronaut când o să creşti mare.

Nimic din toate astea nu îţi sună cunoscut, nu cunoşti nici măcar un singur răspuns iar muzica din căşti parcă nu face decât să accentueze oceanul de amnezie în care te scalzi…

Şi brusc, îţi vine o idee: dacă şi tu ai devenit unul dintre oamenii umbră?!

E bine, începi să îţi aduci aminte; tocmai ţi-ai dat seama care este cea mai mare temere a ta: să nu ajungi o umbră într-o mulţime; un oarecare printre cei mulţi; un nimeni printre prea mulţi cineva.

Acum mai rămâne să îţi dai seama spre ce orizonturi te îndrepţi… şi… de ce?

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Oamenii umbră”

 1. oana says :

  Wow. De cate ori oare am vrut sa exprim sentimentul asta, si nu am gasit cuvinte? Uite ca le-ai gasit tu si pentru asta iti multumesc. Primul post citit de pe blogul tau. Continui si cu restul din urma. Bafta in continuare.

  • Daniel Nica says :

   Ma bucur că te-ai regăsit în ceea ce am scris şi îţi mulţumesc pentru aprecieri.
   Spor la citit şi sper să ne „revedem” la următoarele articole. 🙂
   Toate cele bune!

 2. Victor says :

  Oamenii-umbra tin de un fenomen spiritual. Cautati „shadow people”, sunt multe materiale pe acest subiect. Exista si un articol in romana pe aceasta tema: http://www.lovendal.ro/wp52/siluetele-intunecate-ale-oamenilor-umbra/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: