Severinenii put*

În primul rând, cred că, pentru această situație (faptul că severinenii PUT) trebuie să mulțumim câtorva grupuri de oameni pe care o să le enumăr rapid pentru a ajunge, la fel de rapid la subiectul principal; nu de alta dar scriu acest text din Severin (știți voi, orașul ăla de lângă Dunăre) și cred că încep și eu să put:

  • Băieții “deștepți” care au făcut afaceri cu statul român. Aceștia se ocupă acum cu statul în mașini al căror preț de achiziție depășește cu mult imaginația unui severinean care pute.
  • Tinerilor cu acces la internet care au ajuns la facultate pe banii părinților. Auzindu-și părinții discutând aprins despre cum/când o să fie închisă termocentrala din oraș (cam tot ce înseamnă R.A.N.N. în Severin**) aceștia au decis, în general, să susțină în online cauze precum: “Salvați porcușorii de lapte din Papua Noua Guinee” și “Hai la ziua Izabelei”.
  • “Turmei”*** de oameni între 30 – 50 ani care, pentru că “nu lucreză” acolo au decis că e foarte bine să râdă de cei peste 3000 de angajați aflați în grevă. Angajații n-au mai văzut un ban de luni de zile. Reacția celor care priveau de pe margine: “Dă-i dracului, nu le mai ajung banii; iar vor măriri!”
  • Angajaților aflați în situația de mai sus, care au rămas să lucreze, nealăturându-se colegilor lor, pentru că “nu au aștia cum să ne închidă”

După enumerarea de mai sus, dacă citești acest text și te regăsești printre cei enumerați sau faci cumva parte din clasa politică sau presa locală îți doresc să puți în continuare! Ai sincerele noastre felicitări; ale celor care put sau urmează să o facă.

Acum, dacă ai ajuns până la această parte a textului înseamnă fie că ești din Severin și cel mai probabil tu puți deja, fie că vrei să aflii de ce PUT SEVERINENII.

Concluzia e simplă și face front comun cu motivul acestei scrieri. Severinenii PUT, sau în curând o vor face, pentru că NU mai au apă caldă. Nu mai au și nici nu se va mai întâmpla vreodată, pentru cei racordați la rețeaua de apă caldă a orașului.

Deși născut după ’89, azi, ajuns acasă, acolo unde deja severinenii put, am făcut o incursiune în vremurile de aur ale Republicii Socialiste România. Poveștile sunt adevărate, aici dacă dai drumul robinetului de apă caldă poți doar să îți imaginezi cum arăta, cândva, o cadă cu apă fierbinte.

Severinenii put - Daniel NICA

Pe de altă parte, e bine. Unii dintre noi au cuptoare cu microunde. Eu am avut azi parte de apă caldă, la ibric, așa cum se spune. Momentan nu put, dar treaba începe să se împută rău de tot în Severin, micul oraș de la Dunăre.

Pentru a  evita discuțiile fără sens o să mă și semnez,

Un severinean, care (încă) nu pute

P.S.: o să fie și mai interesant la iarnă. Severinenii care stau la bloc o să înghețe. Dar măcar nu o să mai pută așa rău, până vara viitoare.

_____________

* dacă eram din Vaslui ziceați că am ceva cu Severinul, dar sunt chiar severinean

**google răspunde întrebării firești: “ce e aia/ăla?”

*** oamenii care merg într-o direcție în care știu clar că au doar de pierdut se pot asemăna doar cu oile

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: