Intreviu cu un proxenet

Costica Proxenetul

București, Decembrie 2016
#interviuNEcenzurat #feteleitifacplacere #costicaproxenetul

Mă spăl pe dinți. Îmbrac rapid o pereche de blugi și tricoul alb. Îmi trag geaca pe mine, în timp ce ies pe ușă. Am portofelul. Am cheile. Mă uit la ceas: am și timp. Pornesc motorul și plec. În jumătate de oră trebuie să ajung undeva în zona Mihai Bravu. Am stabilt că ne vedem la o bodegă din zona, undeva pe lângă Auchan-ul, “pă Energeticienilor, la colț cu Calea Vitan boss, o să vezi tu acolo. Te aștept.” a zis și a închis telefonul.

Ajung acolo, fără GPS, am mai fost cândva în zona asta. Barul e chiar la colț. Parchez. Opresc motorul. “Cum căcat arată un pește ?” gândesc cu voce tare. Mi-a zis că o să-l recunosc. Dacă omu’ așa a zis, așa fac. Bodega are și un nume. “LaVella” tronează șters la intrare. Sentimentul e pe cât de ciudat pe atât de interesant. Un fel de shaorma cu de toate: ceva frică cu prea multă curiozitate, o veselie bolnavă cu un strop de curaj. La pachet !

Într-adevăr, e greu să nu îl recunoști. Contrar ideii de la care plecasem, nu are ceafă lată. Cămașa ‘hawaii’  de un albastru strident se imbină nebun cu verdele praz al ceva ce par a fii blugi. „Picioarele” se asortează. Tot albastre. E clar, sunt de firmă. Scrie mare pe ele: Nike. Domnișoara bine care îi ține companie pleacă spre ieșire. El îi dă o palmă peste fund; pare un gest prietenesc. Ea nu reacționează. El o privește cum se îndepărtează. E prima dată (cel puțin din câte știu eu) când privesc un proxenet în ochi.
“Hai, hai, nu fii pă frică. Eu sunt, vino aici !” strigă el către mine, făcându-mi semn din mână.
Clar, ghiulurile sunt acolo. Lanțul e și el. Dar tipul e alb, până în 30 de ani. Nebărbierit. Mă privește zâmbind.

Merg către masa la care stă. Îmi face semn să mă așez. Întind mâna să îl salut. Se uită preț de câteva la mine. Când privindu-mi mâna, parcă plin de suspiciune, când în ochii mei.
– Bună ziua, sunt cu articolul, am vorbit …
– Da, da mi-am dat seama. Încerc să te ginesc un pic să nu cumva să ai alte gânduri!

– Credeți-mă, vreau doar să scriu…
– Am zis eu că nu vrei ? Pula mea, microfoane, alea, ce știu eu… hai că pari pe treaba ta.

Dă mâna cu mine. Stau jos. Se uită la mine și zâmbește șmecherește, ca și când avem un secret al nostru:

– Ia o bere și spune-mi cine sunt eu ?
– Păi asta încercam eu să aflu, să scriu..

-Băi, ce pula mea, nici nu ai gustat berea și ești praf ? Cine sunt eu în texul tău ? Sau vrei să îmi scrii și cnp-ul ? Cum o să mă cheme ?
– Nu m-am gândit exact, o să inventez un nume.

– Asta e cu voi, scriitorii vieții. Păi ce pula calului, eu dau interviu aici și pe urma tu să îmi pui un nume din ala americănesc ? Să zici că ai vorbit cu Bob sau mai știu eu ce.
– Păi, putem alege ceva împreună dacă e important pentru dumneavoastră.

– Bă, hai să ne întelegem, eu aleg. Și termină dracului cu domniile astea. Vorbește-mi așa, direct, ca lu’ fratele tău, că și așa cred că avem cam același timp de labă la activ.
– Ok, renunț la oficialități adică…

– Adică o pulă ! Păi renunță. Bea din berea aia că și așa se încălzește. Și în povestea ta eu sunt Costică !
– Bine atunci, Costică să fie, e destul de românesc.

– Da mă! Costică proxenetu’, asta sunt eu ! Îmi dă așa, o culoare ! Îmi place! Îți place ?
– Da, îl păstrăm.

E: Atunci hai să începem interviul
CP: Păi, hai, hai odată că …

E: Spune-mi, Costică, ai familie ?
CP: Da, un copil și atât. Are și nume:  Andrei Adelin…  Asta e familia mea !

E: Ce s a intamplat cu mama lui ?
CP: M-a înșelat și a plecat cu unul.

E: Îmi pare rău…
CP: Uite pula, de aia nu mai pot eu, lasă că mă descurc, am fete…băiatu’ lu’ tata să fie bine, sănătos, că restu’ le futem noi.

E: Și părinți, ai părinți ?
CP: Normal că am, doar nu-s Făt-Frumos…

E: Ei știu cu ce te ocupi ?
CP: Nu, nu au habar; ei știu că fac bișniță cu orice pot/prind.

E: Cum ai ajuns să faci asta ?
CP: În liceu … atunci când, am convins-o pe o colegă să se fută cu ‘vărul’ meu, lui i-am luat banii iar după ce, i-am spus și ei cum a decurs treaba, i-am dat o parte din bani, ca să tacă și să înghită, dacă înțelegi.

Râde către mine și continuă: a inceput sa și placa ideea, curava dracu’! De aici lucrurile au mers mai departe, ca unse, dacă știi ce zic. O prietenă de-a ei, o prietenă de-a unei prietene și tot așa, până azi. Dacă nu ar fii să calculez câți bani aduc, nu aș știi exact câte sunt, atât de bine merge treaba…

E: Ai încercat vreodată să faci altceva ?
CP: Am încercat; am băgat la pariuri în piața neagră, pe lupte între proști cu muschi, am vândut mașini când pica câte ceva… dar banii serioși și rapizi dă aici vin. Dar nu îmi plac afacerile cu droguri sau jafuri sau orice altceva de genul ăsta; e ilegal și imoral.

E: Nu vreau să întrec limita, dar și ceea ce faci tu aici e ilegal și imoral, nu crezi ?
CP: Limitele nu aduc bani, e bine bossulică, încalcă-le. Și da, e ilegal pentru că așa spune legea, așa spun regulile dar regulile sunt făcute ca să avem ce călca în picioare, nu crezi ?

E: Bine, dar, oricum, e imoral.
CP: Uite cum sare ! și se uita brusc către ușa de la intrare.

interviu-cu-un-proxenet-daniel-nica-blog-img2
Mă uit și eu imediat:
E: Ce, ce sare ?
CP: Uite pula cum sare ! Ce ești tu mă, Maica Tereza ? (râde)
Depinde foarte mult de cum vezi lucrurile: e imoral să faci sex ?

E: Nu..
CP: E imoral să faci bani ?

E: Nu cred…
CP: Ei, atunci de ce mama dracului să fie imoral să faci sex pe bani ?

E: Dar fetele care fac asta, nu o fac tot timpul de bună voie.
CP: Corect, nu tot timpul încep de bunăvoie, dar dupa ce dau de gustul pulii și de mirosul banilor preferă să rămână. Și oricum, le ofer protecție, am grijă de ele.

E: Chiar așa, îți pasa de, hai să le zicem, fetele tale ?
CP: Nu le zicem, așa sunt. Fetele mele ! Și da, îmi pasă, normal că-mi pasă.

E: Uite, ăsta e un răspuns la care nu mă așteptam, ce înțelegi prin ‘îmi pasă’ ? adică, dacă una dintre ele e răcita, te interesezi, îi faci ceai, ii duci pastile ? Cum îți pasă ?
CP: Stimate, cu tot respectul, la telefon păreai un om dezghețat, s-a făcut iarnă fară, ce ți-a înghețat mintea așa ? Sunt proxenet, în pula mea, nu bucătar; ceai ? Nu, normal că nu îi fac ceai și nu îi duc nici pastile, nu lucrez la farmacie. Îmi pasă? Cum ? Mai degraba, de ce ?!

E: Uite, reformulez întrebarea: de ce îți pasă de fetele tale ?
CP: îmi place că pui accentul pe ‘mele’. Îmi pasă pentru că aduc profit în pula mea. Te rog să îmi scuzi franceza dar întrebarea e, sa moară viața mea, ca o naștere prematură. De ce ? Păi dacă îmi e răcită doua zile ?! Bagă un calcul, boss-ule: 2 zile înmultit cu un minim de două zeci de clienți ? Păi îmi bag pula în ele de pastile. Bag în ea pastile ca să poată și aștia sa bage pe urmă. Înțelegi ?

E: Da, are logică. Mă gândeam, ce relație ai cu fetele tale, adică, le atingi, ești distant sau ?
CP: Are logică, ‘mami’. Profitul e cuvantul de bază. Suntem capitaliști acum, ce mama dracu’. Le ating ? Ce întrebare e asta ? Tu te atingi ?

E: Păi… ca tot omul…
CP: Păi, păi ?! Altceva mai știi ? Normal că le ating. Mai precis le fut ! Să scrii acolo. Le fut de cate ori am eu pofta. Și e gratis !

E: O să notez, exact ceea ce discutăm, o să scriu. Spune-mi, referitor la asta, cum ești în relația cu ele ?
CP: Așa să faci băi puță, să scrii tot. Relație ? Simplu. Când ne futem, ne futem și punct! Câte de tare pot eu sau duc ele. Îți dai seama că nu o să stau să le mângâi sau să le duc flori. Desi … pula mea…

E: Deși ce ?
CP: Să dea dracu să îmi pui vreo poză să mă recunoască ăștia… că nu știu ce îți fac…

E: Nu, nu o să pun. Stai liniștit. Tu ești doar Costică proxentul. Deci, ce spuneai ?
CP: Bine fie… ziceam că dacă beau mai mult de 2 pahare, încep să devin foarte prietenos și tandru cu ele, cu toate, sunt om și eu…

E: Și totuși, ca să mă întorc un pic, înteleg că sunt fete care vor să rămână. Ai avut vreodată situații în care au vrut să plece ?
CP: Am avut, normal că am avut. Cum zic americanii ‘turnoverul’ e mare în meseria asta. Facem și noi ce putem ca să îl mai oprim. Na, democrație…

E: Și cum funcționează ‘stoparea’ asta ? ce reprezintă ?
CP: Păi e simplu. De cele mai multe ori, fetele astea ale mele sunt fete de la țară. Nu chiar de la coada vacii dar nici departe. Le aduc la oraș. Le aranjez și dacă o mănâncă pe vreuna păsărica că vrea acasă o ameninț că merg la mă-sa acasă și le povestesc la babaci cu ce se ocupă.

E: Și funcționează doar așa ?
CP: E pula. În mare parte din cazuri da. Ai fost vreodată la țară, ai bunici ?

E: Am, am și am fost, de ce ?
CP: Atunci ai văzut cum e cu gura satului. Dacă află gura asta ca gura ta face muie la oraș, nu te mai spala toate apele Dâmboviței și astea nu vor să le știe lumea, așa că tac și înghit.

E: Tac și înghit. Ironic. Dar a plecat vreodată vreuna din fete ?
CP: Mi-a plecat o dată, una. S-a dus la ea acasă, la mă-sa și la ta-su și dupa vreo lună când a văzut că nu merge făra banii lu’ moi, s-a întors în genunchi, tot la moi.

E: Ironie fină, văd că știi și limbi străine.
CP: E, pula! Câte ceva din fiecare, acu’ cu globalizarea asta, trebuie să înțeleg când vin străinii. Două trei cuvinte în engleză, un merci fă în franceză, ceva tuto bene. Merge treaba, să vină “money” contează.

E: Mi se pare corect. Cu poliția cum te descurci ?
CP:Nu am treaba cu aștia mari. Încerc să nu intru în probleme. Mai un grătărel cu aștia din zona, mai o fată la aștia însurații. Mai câte un cadou mic. Nu zic nimic băieții. Dacă le dai partea, fiecare e mulțumit. Tot ca la fete.

E: Și, cu clienții n-ai avut niciodată probleme ?
CP: Nu, nu am avut, adică, majoritatea sunt speriați de ideea de “pește” așa că nu fac figuri când văd că e cineva pe lângă ele. Și la urma urmei de aia fac grătare cu capetele de cretă, nu ?

E: Profit ziceai, anterior. Plătesc bine clienții ? Cum funcționează ?
CP: Banii vin direct la mine. Fetele nu se ating de nimic. Dacă le dau aștia în plus, le bagă ceva la pizdă, e treaba lor, nu mă bag. Dar banii vin toți la mine. Fetele primesc și ele un cinci zeci la sută și din restul, trăiesc și eu.

E: Pare o înțelegere bunicică pentru ele…
CP: Pula mea, mă, normal că pare ! Ce ai vrea să le spun, că le dau 10 la sută ? Le dau și eu cât pot și le zic că au luat jumate. Așa nu fac figuri. Mâine-poimâine își fac sindicat și fac greve. Asta îmi trebuie mie ?

Între timp în cafenea revine tipa de mai devreme. Îi șoptește ceva la ureche și fără un alt gest se așează la masă. E îmbrăcat într-o pereche de blugi scurți care aproape că îi lasă și fundul la vedere. Cămașa de un portocaliu plăcut lasă la vedere un decolteu generos. Nu e machiată strident. Arată provocator și bine în același timp. Dacă tocurile ar fii un pic mai mici, nu ar fii vulgară absolut deloc. Nu pot să nu observ că stă destul de aproape de el. Tipei îi sună telefonul și se ridică la fel cum s-a așezat, fară vreun cuvânt suplimentar. Discută aprins, stând la o masă distanță de noi. Profit de moment:

E: Cine e ?
CP: Mirabela, dar pe stradă o strigă Veronica.

E: Mirabela ? Veronica ? Pare apropiată de tine, e una din fetele tale sau ?
CP: Ce să am ? Ea are un tratament un pic mai special. Îmi place de ea că e tare în gura și când ma îmbăt o chem să ne futem. Ne stim de mult și când nu sunt eu pe zonă, are ea grijă de fete și de restu’. Vreau să spun …

Se oprește brusc atunci când ea se întoarce la masă. Pentru a 2-a oară îi șoptește ceva la ureche. Mai ca am impresia că am văzut cum buzele i-au atins urechea, dar nu e treaba mea și de aceeași părere pare și Costică al nostru. Se ridică de la masă la una cu ea. Îmi întinde mâna să mă salute:

CP: Trebuie să plec !Sper că o să îți fie de ajuns pentru blog-ul tău, sau ce ai zis că faci acolo.
E: Da. Mi-a făcut plăcere.

CP: Ete pula ! Fetele îți fac plăcere , noi să fim sănătoși !

 

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: