Stand-up comedy la Jardin ▐▐► Alex, Radu si Bogdan

Stand-up cu Alex Mocanu Radu Bucalae si Bogdan Tataru la Jardin - Daniel NICA blog

Unde ? Când ?
Scrie în titlu. La „Jardin„*, în Timișoara. Ieri, pe seară. 5 a lu’ Martie.

Cine, cum ?
3 oameni mișto: Radu Bucălae, Alex Mocanu cu Bogdan Tătaru în deschidere.

Care-i treaba ? De ce scriu despre ei ?
E simplu. Deși pe primii doi, în ordinea de mai sus, îi găsiți pe youtube deja, iar pe Bogdan, probabil în curând (îi urez asta!), oamenii merită să-i vedeți live. Unii ar spune că merită „fără număr”, dar voi, cei care citiți ce scriu aici, nu ascultați din astea; sau ?

Lăsând gluma de-o parte, cineva zicea că a face comedie e lucru cât se poate de serios, așa că hai să vedem ce au făcut fiecare și de ce să mergeți la ceea ce fac ei.


Bogdan, a „cântat” în deschidere. Băieții zic că a fost ofertă. Plătești 2 comedianți și primești unu’ gratis așa că Bogdan a venit dar nu primește nimic. Băi băieți, eu zic că, indiferent de ce ați declarat voi, măcar de taxi să fi scos și el. Altfel, ce ați făcut voi e treabă cu premeditare și se pedepsește conform legii.

Treaba cu Bogdan și pedepsele nu e din ” Fifty Shades of Grey „, e mai „darker” de atât: omu’ de stand-up a fost polițist. Și nu oriunde, în București. Nu are față și îl duce și mintea așa că tind să cred că omu’ a fost sub acoperire. Și-a luat inspirația din poliția română și acu’ ne povestește nouă de Fane polițistu’ și ticurile lui. Un fel de curat-murdar (referința din Caragiale) doar că personajul lui are un „Da-da-da!” pentru orice. Nu fac spoiler la actu’ lui pentru că nu merită să citiți despre asta dacă nu-l vedeți live. Polițistul Fane are o nevastă chinezoaică și îl plimbă pe Bogdan prin București, învățându-l meserie: „Da-da-da!”.

Vă zic, omu’, fost polițist, actual IT-ist, a venit la show, „direct din tură”, a dat glumele și dacă mă întrebați câte ceva despre el vă răspund rapid.

– E nou ?
– Da-da-da!

– E bun ?
– Da-da-da!

– Are și alte glume ?
– Da-da-da !

Măcar pentru că trebuie să auziți povestea lui „Da-da-da!”, măcar pentru asta să-l vedeți pe om. Mai departe vă convinge el. 😉

După „polițist” a intrat Radu Bucălae. Da, pe el îl vedeți și pe youtube. Nu facem spoilere dar Mihăiță (îl cheamă și așa)  a fost un fel de martor al lui Iehova tripat pe wifi.

Cum vine asta ?

Păi, ne-a povestit despre cum ar putea să revoluționeze religia. Ăștia din ziua de azi nu mai citesc Biblia, zice el. Așa că vine cu o idee: putem să le povestim Biblia 2.0 Lolipop. Cum așa ? Păi imaginați-vă un iIsus (da, ca pe iPhone) și dacă mergeți la un show de-al lui auziți și cum Steve-God a upgradat-o pe Fecioară fără wifi.

Tot el ne-a povestit, nouă, săracilor, cum e cu speranța care te cuprinde când aștepți RATB-ul care nu mai vine.

Și aici, glume multe, glume bune, glume deștepte. Numa’ să nu vrei nu râzi, atunci nu râzi.

După el, a intrat Alex Mocanu. El zice, printre altele, că a venit cu avionu’. Știți și voi, știe și el, că pasagerii români aplaudă atunci când avionul aterizează cu bine. Piloții sunt ținta aplauzelor și felicitărilor din cabină. Ați făcut și voi asta ?
Ei, dacă ați făcut-o, gândiți-vă la reversul medaliei. Dacă avionul e în cădere liberă ? Toți pasagerii o să înceapă să strige frenetic:

Pasagerii toți, dau la mu*e la piloți !

Glume despre București, despre trafic, despre un nene din sală care a fost atât de inteligent încât a venit la stand-up fără să țină la glumă. Alex l-a luat un pic peste picior. Tipu’s-a supărat și a plecat acasă; atât l-a dus capu’.

Încerc să nu scriu prea multe despre glumele lor; oamenii muncesc la ele și e păcat să le știți înainte să mergeți la ” șou „. Bine, pentru 25 de lei, vă povestesc eu în privat, pentru cine vrea. 😉

Lăsând gluma în seama experților concluzionez: o seară de stand-up, cel puțin bună. Recomand, cu gura până la urechi.

După ce și-au terminat treaba, am stat un pic de vorbă cu Andrei Stănuș, omul din spatele
Comedy Time; ei trag „curentul” stand-up către Timișoara. Au adus-o, printre alții, pe Anisia (știți voi, tipa de la Românii au talent), pe Unguru’ Bulan și dacă vreți să vedeți ce mai pregătesc îi găsiți aici. Andrei zice că o să avem parte de stand-up la „Le Jardin” o dată la două săptămâni, cel puțin momentan. E un lucru bun să avem evenimente programate, pentru că, după cum și el sublinia, în capitala Banatului, stand-up-ul e încă la început.

Nu există încă ideea de „merg la film sau merg la stand-up”.

Un om interesant cu care, ai ce discuta; nu de alta dar nu se ține doar de glume. Printre altele, tot el a venit și cu ideea „Cină în Tramvai„. N-am participat la treaba asta, așa că am lăsat link-ul pentru cei amorezați, din Timișoara.

Nu știu de ce, da’ voiam să scriu, de amorul artei că, Bianca, am reținut cum te cheamă. Vezi, Bogdan ? Ți-am zis că țin minte.

Lor le-am zis bancul cu iepurașul așa că, pentru cei care nu l-au auzit vi-l las aici:

Iepurașul merge la cofetărie și o întreabă pe vânzătoare:

– Nu vă supălați, aveți plăjitulă din aia care culge si pe aici si pe aiți; arătând cu „mâna” către colțul stâng al gurii și apoi către colțul drept.
– Nu avem iepurașule, îmi pare rău.

A două zi, povestea se repetă.

– Nu vă supălați, aveți plăjitulă din aia care culge si pe aici si pe aiți; arătând cu „mâna” către colțul stâng al gurii și apoi către colțul drept.
– Nu avem iepurașule, îmi pare rău.

A 3-a zi, la fel. Tot așa timp de o săptămână, până când vânzătoare îl roagă pe cofetar să pregătească o prăjitură cu ciocolată, cu orice, ceva care „culge și pe aici și pe aici”. Ziua următoare iepurașul revine:

– Nu vă supălați, aveți plăjitulă din aia care culge si pe aici si pe aiți; arătând, din nou, cu „mâna” către colțul stâng al gurii și apoi către colțul drept
– Da, iepurașule, avem.
– Iac, țe scâlbos, și cine cumpălă asa țeva ?

Pe final, nu se poate fără 2-3 poze, nu ? Mai jos:

P.S.: Bianca, nu Diana ! Da, Mihai ?

P.P.S.: Știu că nu e Crăciunul. Nu azi, dar o să fie, cândva. 🙂

P.P.S.: Am scris mai mult despre Bogdan, că el e un fel de #rezist, fiind la început.

 

Note de subsol:

* Merită un link. Un restaurant care are și terasă afară (cred – confirmați băieții ?). Atmosfera e faină iar ciocolata caldă cu cocos face toți banii iar prăjitura e servită cu „cu urme” (în poză) . Și nu, nu îți vinzi un rinichi ca să achiți, deși așa pare de la intrare. Nu am mâncat dar au și pizza (de ce scriu asta !?). Un lucru notabil la ei, e servirea Domnișoara brunetă care ne-a servit la masă merită o mărire – părerea mea. Dacă citești asta, să știi că zâmbești frumos; contează ! Aveți o bilă albă, în pus, datorită ei. Tot aici, la Jardin, o să găsiți stand-up comedy o dată la două săptămâni, ceea ce e de notat. Deci, de azi, în două, ne vedem acolo. 😉

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “Stand-up comedy la Jardin ▐▐► Alex, Radu si Bogdan”

  1. Tataru Bogdan says :

    Bine Daniel ! Ai retinut-o pe Bianca.Te aplaud! Si eu am retinut-o,sunt mandru de mine.DA-DA-DA …Misto articolul! #rezist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: