Eurotrip 2018 – Rijeka & Zagreb – Episodul 1

Citește Eurotrip 2018 – Budapesta & Balaton – Episodul 2

#dndespre #eurotrip2018 #rijeka#ep1

În articolul trecut (aici) plecasem din Budapesta către Rijeka (Croația).

Așa cum ziceam anterior, autostradă, cap-coadă. La granița* dintre Ungaria și Croația ne-au verificat rapid actele și uite-ne în Croația: Dobar dan!**

Încep tot cu autostrăzile. Da! Au și ei. Se plătește la numărul de km parcurși. Primești ticket la intrare și îi dai la ieșirea de pe autostradă.

Rijeka Traseu Eurotrip Daniel NICA blog RIjeka & Zagreb 2018

Cost autostradă ~ 5 euro / 100 km și merită. Se poate plătii atât în moneda locală (kuna) cât și în euro. Dacă alegeți plata în euro o să primiți restul în kuna.

Kuna Traseu Eurotrip Daniel NICA blog RIjeka & Zagreb 2018

Găsiți detaliile și pe viamichelin.com, noi l-am folosit. E util și corect. 🙂

Am ajuns în Rijeka destul de repede. Înainte de cazare o oprire la Lidl, pentru diverse de ronțăit. Neapărat dacă nu ați făcut asta deja, un stop rapid la Decathlon (e lângă Lidl) pentru „adidași de apă” (gen!). Dacă nu îi aveam, adio plajă sau înot. Malul Mării Adriatice, aici, nu cunoaște ideea de nisip, fiind stâncos.

Apa este atât de curată, de clară, de limpede. Dacă știi să înoți o faci la una cu peștii și ai ocazia să vezi fundul apei. Dacă nu știi să înoți poți învăța aici. Apa este atât de sărată că nu trebuie să faci mare lucru ca să rămâi la suprafață. Am reușit cu brio să fac pluta.

Atât apa cât și plaja sunt curate! Știu asta se cheamă normalitate dar e de menționat.

Există dușuri instalate de municipalitate, în concluzie gratuite. Nu găsiți sezlonguri, ceea ce e un lucru foarte bun. Oamenii, turiști sau localnici, vin cu prosopul. Nu găsești terase pe malul mării care să te oblige să asculți muzica lor. Poate că sunt eu subiectiv dar nu am văzut oameni fumând și nici chiștoace aruncate pe jos. O listă de lucruri care NU sunt și care, în ceea ce mă privește, fac locul mai frumos.

Știți poveștile despre Dubrovnik în care toate sunt foarte scumpe? Ei bine așa este dacă discutăm de Dubrovnik, am căutat și noi pe booking. În ceea ce privește Rijeka, dau un search pe booking, prețurile nu sunt piperate iar locul este o mică bucățică de Rai.

Cazarea: Noi am stat într-un apartament cu 2 dormitoare + sufragerie. Apartamnt Adrijana, îi găsiți aici. Parcarea e gratuită, dar nu în incinta proprietății. Au wifi dar se plătește separat făță de ceea plătiți pe booking. 6 euro pentru 2 zile. Bucătăria este echipată în cazul în care vreți să vă pregătiți ceva pentru dimineața. Am știut noi de am fost la Lidl. 🙂 Mai au de lucrat pentru o notă de 10 dar dacă atunci când mergeți la Mamaia nu stați la Rex sau Hilton eu zic că e o alegere bună, Apartamentul Adrijana.

Fie că veniți la „prăjit” sau vreți să plecați la pas prin centru orașului, aici le puteți bifa pe ambele. Centru orașului este la vreo 4 km de cazare.

Noi am plecat să vedem castelul Trsat. Pozele de pe wikipedia nu sunt cele mai grăitoare, așa că o să pun câteva mai jos. Peisajul este superb și dacă nu aveți rău de înălțime priveliștea e superbă (oare de câte ori am scris „superb” în articolul ăsta?). Găsiți și o cafenea/terasă unde puteți savura o cafea.

„Imaginează-ți cum e să îți bei cafeaua aici, dimineața ?” Eu nu beau cafea dar mă pot apuca doar pentru peisaj.

Trsat Castel Traseu Eurotrip Daniel NICA blog RIjeka & Zagreb 2018

Voi ce părere aveți ?

Continuarea săptămâna viitoare, Marți 17 iulie 2018:
Eurotrip 2018 – Rijeka & Zagreb– Episodul 2


* Eu credeam că sunt membrii Schengen dar, surprinzător, nu sunt. Țările membre aici.
** Bună ziua ! – în croată sau sârbă.

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Eurotrip 2018 – Rijeka & Zagreb – episodul 2 | Daniel Nica - iulie 16, 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: